Skip to main content

trieste dag..

By 8 juli 2018juli 21st, 2018Geen categorie

Gisteren 6 july 2018 was een trieste dag, Elite merrie Cincenetty  van Don schufro x Royal dance (1 juni 2007) die al vanaf veulen hier is en toch echt bij het ‘interieur’ hoorde , is gistere helaas door  pech in de wei  zo zwaar geblesseerd geraakt (kootbeen gebroken) dat er bij de kliniek niets meer aan te doen was…

Cincenetty was dragend van Glock’s toto en had een veulen aan de voet (Noche negra) van Desperado. Noche is drie maanden oud en eet gelukkig al goed zelfstandig, over enkele weken komt er een maatje voor haar.

Wij hebben haar gefokt samen met Jan gordijn, als drie jarige is ze verkocht aan familie Mikkers die nu gelukkig  Noche Negra nog in hun bezit hebben. We zijn haar gaan  zadelmak  maken en Tessa Mikkers nam haar van Luuk over en heeft met haar jaren fijn getraind en deelgenomen aan de wedstrijd sport (t/m m2 + Brabantste kampioenschappen). In haar vierde jaar heeft ze meegedaan aan de keuring (toen nog de CK in Veghel) en haalde daar met vlag en wimpel haar voorlopig keurschap. Ze werd zelfs kampioen van Brabant bij de 4 t/m 7 jarige met een score van 85  exterieur 80 voor bewegen. Geweldige dag was dat!!

in haar vijfde jaar heeft Cincentty een goede ibop afgelegd met 78,50 punt en werd ze definitief keur!! Ook heeft ze in dat jaar deelgenomen aan de pavo cup maar kwam die dag niet goed uit de verf helaas. 

In de loop van tijd heeft ze ook nog haar elite brevet gehaald en was het plaatje helemaal Compleet om uiteindelijk na haar sport carriere (gezien er ondertussen bij de Tessa gezinsuitbreiding is gekomen) haar door ons in  te zetten voor de fokkerij. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn. We hebben mooie jaren gehad met C en zullen dat ook niet vergeten.