Skip to main content

Opfok zomer & winter

Het zomer seizoen loopt ongeveer van begin mei tot en met oktober (afhankelijk van de weersomstandigheden). De paarden lopen dag en nacht buiten op goed onderhouden, ruime weidepercelen gelegen rondom het bedrijf waardoor goed toezicht mogelijk is. De paarden worden in groepen ingedeeld naar leeftijd en geslacht. Ze worden regelmatig gewisseld van weide zodat ze de gehele zomer voldoende gras tot hun beschikking hebben. ( zo niet wordt er bij gevoerd!!) In de tussen tijd worden de lege percelen gesleept en gemaaid om de gras conditie optimaal te houden. De percelen zijn afgezet met veilige en goed zichtbare professionele afrastering en voorzien van automatische drinkputjes.

Het winterseizoen loopt ongeveer van oktober tot eind april (afhankelijk van weersomstandigheden). In de winter worden de paarden in kleine groepen ingedeeld in loopstallen naar leeftijd en geslacht. Het voedingspatroon bestaat uit onbeperkt voordroog kuil van zeer hoge kwaliteit, het rantsoen van de veulens wordt aangevuld met krachtvoer. De loopstallen worden dagelijks voorzien van vers stro.

Wij zorgen ervoor dat de paarden ontwormt en bekapt worden. Er bestaat een mogelijkheid tussentijds rontgenologisch te keuren. De prijzen zijn excl. dierenarts kosten, wormkuren en hoefsmid. Voor meer informatie kunt u altijd Contact opnemen.

  • individuele aandacht
  • veulens krijgen krachtvoer
  • uitloop mogelijkheid in winterseizoen!!!
  • veel ervaring
  • merrie’s en hengsten